Od sutra prijava na konkurs za posao za jednu KM

Bez autora
Mar 24 2015

U Republici Srpskoj sutra će stupiti na snagu izmjene podzakonskih akata čijom će primjenom, prijave građana na konkurs za posao u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi koštati jednu KM.Portparol Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Dragana Bulić rekla je Srni da je riječ o dopunama Uredbe o kategorijama, zvanjima i uslovima za obavljanje poslova službenika u jedinicama lokalne samouprave i izmjenama Uredbe o jedinstvenim pravilima i proceduri javne konkurencije za zapošljavanje namještenika.

Od sutra prijava na konkurs za posao za jednu KMU Republici Srpskoj sutra će stupiti na snagu izmjene podzakonskih akata čijom će primjenom, prijave građana na konkurs za posao u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi koštati jednu KM.

Portparol Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Dragana Bulić rekla je Srni da je riječ o dopunama Uredbe o kategorijama, zvanjima i uslovima za obavljanje poslova službenika u jedinicama lokalne samouprave i izmjenama Uredbe o jedinstvenim pravilima i proceduri javne konkurencije za zapošljavanje namještenika.

"Stupanjem na snagu ovih uredbi, kandidat koji se prijavljuje za posao u opštinama, gradovima i republičkim organima, imaće samo troškove kopiranja dokumentacije, ali ne i ovjere, a na jedinstvenom formularu potpisaće izjavu o nekažnjavanju i time garantovati da ispunjava i druge uslove konkursa", rekla je Bulićeva.

Ona je dodala da će izabrani, odnosno oni koji prođu konkursnu proceduru, imati rok od sedam dana za dostavljanje orginalih dokumenata i potvrda.

"Na ovaj način, a u okviru reformskih procesa, pojednostavljuje se procedura pri konkurisanju za posao i znatno smanjuju troškovi", istakla je Bulićeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik